Blog Botak

Botak-suke-suke-blog

Late November Wallie

This is my desktop wallie for the late November.Using Audiotechnica ATH A-500. Still can’t afford to buy this thing..cost a thousand bucks lor..Soo sad

Get This image at http://img138.imageshack.us/img138/4736/52772078ds8.jpg

November 29, 2007 Posted by | Creativity | Leave a comment

My Best 10 Japanese

1. Yui – Life

2. L Arc En Ciel – Link

3. Atsumi Saori – Mousukoshi

4. Kiroro – Itsukara

5. Ishii Tatsuya – River

6. The Gazette – Regret

7. Ulfuls – Banzai

8.  X-Japan – Say Anything

9.  Toshi – Simplicity

10.  Glay – Kokodewanai Dokokahe

November 29, 2007 Posted by | Music | Leave a comment

Goodbye KPJ-SSH,My first step

Surat resign aku dah print kat Cik Syahida(boss) mintak approved then bagi kat Kak Ijan HR.Surat sign 22nd November 2007,then aku patut keluar 21 NovemberDah la surat ade 3 ayat aje,aku takde idea nak kasi surat resign la nih..Tapi tuh ler,aku dapat info dari Petronas pun tergesa² dari diorang.Dah la takde surat,main call² aje.Diorang suh aku prepare barang bile diorang call lagi bile aku kena berambus dari Seremban nih.Medical check-up dah buat,siap bayar RM60 lagi.Kalu tak jadi gak tak tau la aku nak cakap ape kat diorang nih.Aku dah berenti keje dah nih pun,kalo tak memang kena bayar aku kat KPJ,dah ler takde sen lagi nih sebab duet gaji aku minggu depan baru dapat.

Aku bagitau kat Cik Syahida pun tetibe aje, nampak cam shock sket dari muke die.Dia pun baru aje plan nak pedajai kat aku nak wat performance untuk PEDOMAN next year .Bagi aku memang takde hal ler,tapi aku short circuit lagi la bile die cakap aku dapat merit untuk tahun nih.Fes time orang medical record wat record.Cih,kalo betul la memang best sket la aku nye token increment gaji ngan bonus next year.Tapi takpe la,aku soh bagi kat orang laen,tapi die cakap dah takde orang laen pun yang leh dapat.Paling hebat pun leh dapat competent keje aje..Satu mende nih kalu aku dapat memang gempak ler dari kalangan kawan² aku yang laen kat situ..huahuahua..tapi biar aje ler,dah dapat offer best,takkan taknak pegi plak.

Pasnih aku akan memulakan langkah baru nak keluar dari Seremban nih,then bile dah abeh kederat aku kat Petronas aku mau bikin macam² lagi.Kalo bole nak ade gelaran Dato’ DR kat pangkal name aku tuh..huhuh,angan² kena besar beb.Kengkawan bole berjaya,aku kena la berjaya gak.Kena kerah lebih la lepas nih,tak kira la kederat badan ker,kederat otak ker,janji aku dapat name pasnih.Aku nih dah start gile name nih.huahuahua..Sok bile dah dapat name leh ler dapat contact orang besar²,dapat projek besar²,pening kepala tahap gampang punye la lepas nih.Aku dah penat keje ngan orang sekarang nih,biar aku jadi kuli kejap janji lepas nih aku ade orang suruhan pulak..Tapi aku bukan jenis nak pijak gegile la..Insyaallah ler,kalu ade rezeki la kate orang.Tapi sume rezeki kena carik pakai hasil usaha sendri gak,bukan nak duduk aje..

Langkah memula kat Petronas mesti sayu punye la,kasi keje teruk²,pinggang kena jaga,makan pakai pun jage gak pastuh bile dah keje letih giler,banyak contact,banyak pengalaman,then kite bukak langkah sendri aje.Nih azam aku..memacam dalam kepala otak aku yang tak terbuat lagi nih,plan dah ade tapi experience ngan sen aje yang takde dalam diri aku nih. Orang laen jual cendol leh pakai rumah banglo takkan la nak tengok aje orang tuh aje yang kaye,kena jeles gak woo..huahuahua

Lepas nih sedih sket la kena tinggal memacam la..Kena tinggal komputer burok kesayangan aku kat umah,kena tinggal Crusader aku tanpa update,kena tinggal semua yang ade kat Seremban la pendek kate.Takpe,pasnih aku pegi ‘bertapa’ pepuas,then biar aku puas ati aku bile dah lepas ngan sume cabaran hidup nih.Bunyi cam poyo je,tapi tuh la,aku dah sabar nih,nak kena sabar lagi,dalam hidup nih memang kena sabar bebanyak la aku rase.Takpun memang kena sebatikan diri ngan sabar,kalo tak memang tak dapat pape pun.biar ler lambat mane pun sabar tuh,mesti ade punye la bahagian kite.

Sekarang ni ha aku kena sabar lagi,baru aje plan nak pegi Phuket tahun depan,tak dapat lagi.Takpe,tak dapat Phuket lepas nih aku target pegi Jepun ngan Aussie aje terus.Biar puas ati aku.Tempat idaman yang lame aku pikir nak pegi tuh.Jom sesape nanti ade hati nak pegi ngan aku cecepat kumpul duet kite pegi tempat orang paling sibuk dalam dunia(Jepun) ngan tempat surfing paling popular dalam dunia(Aussie).

Yosh,tuh aje repekan aku untuk hari ini ,hari aku  tetibe bole  connect ngan internet

ガンバテネ アズハ-サン

November 25, 2007 Posted by | Malay | 4 Comments

Cik Payung – Takkan Pernah

Dedicated To Someone..

Cik Payung
Takkan Pernah
Single-2005

——————-

Aku tak mengerti apa yang terjadi
Bila kau hilang segalanya telah berakhir
Kau pergi berlalu dan tak akan kembali
Tinggalkan sisih hati yang terluka perit

Ku tak bisa melepaskan
Takkan kusesali walaupun cintamu telah pergi

Hati yang berdarah takkan terubati
saat kau memutuskan segala rasa ini
Kau takkan mengerti rasa begini hati
Kerna kau tidak lagi memerlukan diri ini

Ku tak bisa melupakan
Segala rasa ini hanya tercipta untukmu

Ku takkan pernah sesali yang terjadi
Kerna cinta ini yang telah ku pilih
Ku takkan pernah berharap kau kembali
Kerna rasa cinta yang kurasakan telah mati

Ku tak bisa melepaskan
ku tak bisa melupakan cinta kita
Yang kau putuskan cintaku selamanya

Ku tak bisa melepaskan dirimu
Ku tak bisa melupakan dirimu
Dan berakhir saja bisa cinta kita

November 21, 2007 Posted by | Lyrics | , , | 1 Comment

My Wish

This is my besday card for her.special card made by me

November 21, 2007 Posted by | Creativity | Leave a comment