Blog Botak

Botak-suke-suke-blog

Goodbye KPJ-SSH,My first step

Surat resign aku dah print kat Cik Syahida(boss) mintak approved then bagi kat Kak Ijan HR.Surat sign 22nd November 2007,then aku patut keluar 21 NovemberDah la surat ade 3 ayat aje,aku takde idea nak kasi surat resign la nih..Tapi tuh ler,aku dapat info dari Petronas pun tergesa² dari diorang.Dah la takde surat,main call² aje.Diorang suh aku prepare barang bile diorang call lagi bile aku kena berambus dari Seremban nih.Medical check-up dah buat,siap bayar RM60 lagi.Kalu tak jadi gak tak tau la aku nak cakap ape kat diorang nih.Aku dah berenti keje dah nih pun,kalo tak memang kena bayar aku kat KPJ,dah ler takde sen lagi nih sebab duet gaji aku minggu depan baru dapat.

Aku bagitau kat Cik Syahida pun tetibe aje, nampak cam shock sket dari muke die.Dia pun baru aje plan nak pedajai kat aku nak wat performance untuk PEDOMAN next year .Bagi aku memang takde hal ler,tapi aku short circuit lagi la bile die cakap aku dapat merit untuk tahun nih.Fes time orang medical record wat record.Cih,kalo betul la memang best sket la aku nye token increment gaji ngan bonus next year.Tapi takpe la,aku soh bagi kat orang laen,tapi die cakap dah takde orang laen pun yang leh dapat.Paling hebat pun leh dapat competent keje aje..Satu mende nih kalu aku dapat memang gempak ler dari kalangan kawan² aku yang laen kat situ..huahuahua..tapi biar aje ler,dah dapat offer best,takkan taknak pegi plak.

Pasnih aku akan memulakan langkah baru nak keluar dari Seremban nih,then bile dah abeh kederat aku kat Petronas aku mau bikin macam² lagi.Kalo bole nak ade gelaran Dato’ DR kat pangkal name aku tuh..huhuh,angan² kena besar beb.Kengkawan bole berjaya,aku kena la berjaya gak.Kena kerah lebih la lepas nih,tak kira la kederat badan ker,kederat otak ker,janji aku dapat name pasnih.Aku nih dah start gile name nih.huahuahua..Sok bile dah dapat name leh ler dapat contact orang besar²,dapat projek besar²,pening kepala tahap gampang punye la lepas nih.Aku dah penat keje ngan orang sekarang nih,biar aku jadi kuli kejap janji lepas nih aku ade orang suruhan pulak..Tapi aku bukan jenis nak pijak gegile la..Insyaallah ler,kalu ade rezeki la kate orang.Tapi sume rezeki kena carik pakai hasil usaha sendri gak,bukan nak duduk aje..

Langkah memula kat Petronas mesti sayu punye la,kasi keje teruk²,pinggang kena jaga,makan pakai pun jage gak pastuh bile dah keje letih giler,banyak contact,banyak pengalaman,then kite bukak langkah sendri aje.Nih azam aku..memacam dalam kepala otak aku yang tak terbuat lagi nih,plan dah ade tapi experience ngan sen aje yang takde dalam diri aku nih. Orang laen jual cendol leh pakai rumah banglo takkan la nak tengok aje orang tuh aje yang kaye,kena jeles gak woo..huahuahua

Lepas nih sedih sket la kena tinggal memacam la..Kena tinggal komputer burok kesayangan aku kat umah,kena tinggal Crusader aku tanpa update,kena tinggal semua yang ade kat Seremban la pendek kate.Takpe,pasnih aku pegi ‘bertapa’ pepuas,then biar aku puas ati aku bile dah lepas ngan sume cabaran hidup nih.Bunyi cam poyo je,tapi tuh la,aku dah sabar nih,nak kena sabar lagi,dalam hidup nih memang kena sabar bebanyak la aku rase.Takpun memang kena sebatikan diri ngan sabar,kalo tak memang tak dapat pape pun.biar ler lambat mane pun sabar tuh,mesti ade punye la bahagian kite.

Sekarang ni ha aku kena sabar lagi,baru aje plan nak pegi Phuket tahun depan,tak dapat lagi.Takpe,tak dapat Phuket lepas nih aku target pegi Jepun ngan Aussie aje terus.Biar puas ati aku.Tempat idaman yang lame aku pikir nak pegi tuh.Jom sesape nanti ade hati nak pegi ngan aku cecepat kumpul duet kite pegi tempat orang paling sibuk dalam dunia(Jepun) ngan tempat surfing paling popular dalam dunia(Aussie).

Yosh,tuh aje repekan aku untuk hari ini ,hari aku  tetibe bole  connect ngan internet

ガンバテネ アズハ-サン

Advertisements

November 25, 2007 - Posted by | Malay

4 Comments »

  1. ko dpt keje kat petronas ke?petronas pe?keje pe?congrats!!bosan la raye tahun dpn ko takde..eheh

    Comment by tinatakeshi | November 26, 2007 | Reply

  2. eheh..tetiba lak post bahasa melayu..haha
    tahniah la wei..best la ko dpt kje best..ms dpn cerah..aku je yg huhuhu kt cni..ahaks..
    anyway..aku pn ade cte best gk..aku lalala blk la..so phm2 la ye..ko tau kn..yaho!!

    Comment by apek-kun | November 27, 2007 | Reply

  3. to apek-kun;
    lalala,dah takde la rakan seangkatan aku melepak sambil lalala lagi la..huhuhu..ko huhuhu pun best gak per,gaji manyak sidap

    to tinatakeshi;
    apprentice kat petronas aje dolu..nanti dah dapat kije aku kasi tau same kao ler..tahun depan aku tetap ade ler..aku bukan pegi jepon pon..aku masih ingatkat kengkawan lagi ler..pastikan open house umah aku tahun depan ko kena datang jugak

    Comment by botaksart | November 28, 2007 | Reply

  4. apa cita? baru bukak blog ko, so baru tau…ko keje kl ke mana? congratss, apa2 inform aku…aku balik 15dec ni…for good…

    Comment by hafidz | November 29, 2007 | Reply


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: