Blog Botak

Botak-suke-suke-blog

Lama lagi

Lama lagi aku nak berambus.Lagi lama aku duduk aku terasa punggungku makin panas.Bukan punggung sahaja,malah telinga,ati,tangan dan lain-lain anggota badan aku terasa panas.Dah la sekarang nih makin panas kat Mesia,ade lagi mende panas dalam ati aku.Aku peram,biar la takyah masak terus.Biar berenti camtu aje.Biar terkubur,biar mereka pergi jahanam.Semak aku dengar komen orang,semak aku dengar rintihan bos,semak dengar,sangat semak.dem u wahai ‘kawan’ku sendiri.Ini baru orang leh cakap api dalam sekam.Aku taknak berada dalam sekam ini lagi.Leh jem kepala otak aku.

Lagi sebulan dan 12 hari lagi aku akan meninggalkan opis.Perasaan aku bercampur baur dah sekarang.Biar aku hilang punca rezeki.Kejap aje,bukan lama.Aku pergi mengupgradekan diri aku.Aku mengimpikan lesen nih sekian lama.Biar bukan directly,tapi at least aku ada jalan dan hala tuju untuk aku pergi lagi jauh.

Perbincangan bisnes ngan rerakan aku mintak mahap bebanyak.Banyak terkubur,banyak sangat idea aku,banyak jugak idea orang laen yang aku ambik iktibar.Bila aku dah ade kesempatan nak buat semua tuh aku takkan lupakan korang.Sangat best,sangat mencabar,sangat berpengetahuan,sangat bosan.Itu adalah sebahagian dari ungkapan kehidupan aku yang aku lalui seharian tanpa rasa jemu.

Aku akan pergi meninggalkan kawan-kawanku di sini.Korang rerajin la ngadap ngan kerja dan peel orang yang tah hape mende.Harap korang sabar semoga ada jalan yang akan terbukak untuk korang.Terima kasih kepada bos yang mula-mula aku bosan,tapi sekarang nih aku rase best plak ngan bos.Mungkin banyak mende dia share ngan aku.Bukan personal,tapi liku-liku dia yang perit sampai nak patah pinggang aku dengar.Bos sangat besh and lepas nih aku kena pow die bile aku dah takde duet.hehehe

Lepas nih blog aku akan berkumandang hanya setiap hujung minggu.Lambat lagi,tapi sebulan setengah nih memang cepat kalau nak diikutkan kat aku.Pejam celik aje mesti dah sampai masa aku tinggalkan.Tunggu la satu masa nanti aku akan berpindah ke domain aku sendiri dan pastinya Tipah akan merana kerana perlu membantu dalam arena IT yang aku sendiri tak berapa tau selok-belok nya.Nanti ada sen aku payung ko.Takat teh tarik aje dah mencukupi,aku taknak belanje ko roti canai kerana ko semakin gemok.Mungkinkah ko sudah kurus ketika itu~hohoho~

Cukup sahaja repekan aku pepagi buta masa orang takde dan tikus berkeliaran kat dapur~Outtooo!

Zubaidah,lepas nih ko kena drive sendiri~hohoho~
Silakan mendengar request laguku dari Pennywise-Date with destiny
Advertisements

May 18, 2008 - Posted by | Babbling, Malay

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: