Blog Botak

Botak-suke-suke-blog

Mencari WordPress Themes

wordpress

Aku sekarang ini sedang mencari² themes wordpress yang best².Aku ingat nak ambil domain,buat blog atas nama aku sendiri.Aku ingat senang aje nak buat benda ni,ingat cam buat HTML aje.Rupenye cam haram lecehnya.Sekarang nih memang peredaran zaman teknologi,cara orang buat website pun dah tahap 2.0(ye ker aku nih?)Dengan CSS nye lagi,JS lagi,adei la..Dah la aku memang bukan keturunan untuk buat benda² camnih,tapi takpe la.Berbekalkan Google Search Engine,aku pastinya tidak akan ketinggalan zaman~hohoho~

Aku ada jumpa beberapa website yang bagi free themes,tapi bukan semua yang boleh dipercayai,ada yang setakat tukar secara bodoh aje sampaikan aku yang tak beberapa tahu pun dapat kenalpasti.Setakat tukar imej header aje apa la sangat.Aku pun boleh buat,pakai Photoshop,host image kat imageshack,tukar url.Bukan susah sangat nak tipu orang.Tapi dia boleh tipu orang yang akal internetnya dibawah aku la.Bak kata orang yang main golf,aku ini masih “diatas Par” untuk kategori ini.Mereka yang bagi free themes tu pun selalunya themes sampah.Tak boleh dipakai atau salah buat.Buat tak ikhlas nak buat apa,setakat nak menaikkan taraf trafik web diorang aje.

Kalau nak diikutkan memang aku malas nak buat terus,tapi bak kata Uzair,pemalas itu adalah ‘tahi’.Aku bukan tahi,tapi tiada masa untuk mencari,malah tiada keluasan ilmu untuk pencarian.Mungkin mereka² yang pakar boleh memberi aku petunjuk untuk aku ini secara percuma?Atau aku boleh belanja mereka dengan teh tarik dan roti nan dikedai mamak berhampiran?Itu sahaja yang termampu dan jikalau mereka meminta yang lebih,maka tidak bergeraklah pencarianku.

Aku ada jumpa beberapa themes,tapi yang baikkkk sekali dari Hemmy(dot)net.Ada 2 tempat yang best,korang leh jenguk disini dan sini.Aku sebenarnya berminat untuk guna-pakai ‘three column’ dan gaya magazine.Aku juga berminat jugak dengan cara ruangan komen dari menteil.Semua best² belaka.Mungkinkah aku akan meniru gaya mereka?Atau aku akan meluaskan pencarian aku ini?Banyak lagi yang aku perlu tahu dalam dunia digital ini.Semoga mereka yang tahu tidak lokek mengeluarkan pendapat bernas(bukan beras nasional) dan mungkin tidak rasional serta pelik² bagi aku.Semoga Allah memberkati mereka..Tolonglah kawanmu yang tidak handal dalam arena ini.

Semoga domainku sendiri akan wujud suatu hari nanti~amin~

Advertisements

June 17, 2008 - Posted by | Babbling |

11 Comments »

  1. bro..beli domain je lar..hosting gua tanggung..

    Comment by uzairubiah83 | June 17, 2008 | Reply

  2. Btul ker?nak jugak aku tuh.nanti ko ajar sket cane nak host beb.lenkali aku leh wat sendiri plak.takde nak susahkan ko nak install mende² laen.domain aku jumpe kat aman dia jual rm32.tunggu gaji sok aku beli bro,pokai dahnih.hohoho..

    Comment by botak | June 17, 2008 | Reply

  3. halamak..tunggu gaji ker? ko nak beli kat sape? Amanz? zpelah bro..gua support..

    Comment by uzairubiah83 | June 17, 2008 | Reply

  4. ye ye beli domain..
    beli domain.. hehe..

    eh? yang nie dah orait per..
    kemas jer..

    Comment by menteil | June 19, 2008 | Reply

  5. aku tak sabo tunggu ko ada domain sendiri, jgn tunggu lama2 nanti lama2 domain ko dikebas org..kekekeke

    Comment by catzer | June 19, 2008 | Reply

  6. catzer: takpe,lame aku usha² name aku memang takde urang nak guna pun.bukan feymes sangat rupenye name aku nih.~hohoho

    menteil: ade domain leh letak iklan sket.try test aje ler ade domain sendrik.lagipon sok² leh tambah yang laen.

    uzair: tunggu aje ler gaji nanti,aku terus beli aje.kejap aje kalo nak beli on9.nanti ko tolong la setup ea

    Comment by botaksart | June 19, 2008 | Reply

  7. ngeh. slamat memajukan diri. jangan rase kecil diri sebab, ade lagi yang terok dari kamo. i am damn bangang dalam dunia digital ini. nanti kamo leh la ajar pulak ye. heh… 🙂

    Comment by wandalini | June 21, 2008 | Reply

  8. wandalini:bole aje kepada kamu..

    Comment by botaksart | June 21, 2008 | Reply

  9. err..cuba masuk ni.. aisyahrozi.com

    Comment by zuriaf | June 21, 2008 | Reply

  10. Thanks zuriaf,lawa jugak theme die ek?!

    Comment by botaksart | June 21, 2008 | Reply

  11. Ala tak sesusah buat html la…
    He he he

    Comment by zool | July 4, 2008 | Reply


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: