Blog Botak

Botak-suke-suke-blog

Tak sempat

naruto-shippuudenAku terlupa nak menulis blog aku semalam. Tapi aku bukan bermakna aku tak buat pape kat rumah. Galak ngan editing gambar,nengok muvi, nengok Naruto, susun content hdd dll. Sejak aku dok kat Melaka tetau dah melambak aku tak download cerita naruto shippuuden baru. Dengan yang aku tak sempat nak tengok lagi, sampai semalam boleh tertido depan pc sebab terlampau penat sangat tengok bebanyak. Bukan tak best, tapi sebab aku pun sebenarnya tak cukup tido lagi, tambah lagi aku terlampau excited bila dah dapat pegang pc aku balik. Memang macam² la aku hantam dengan pc kokak aku nih.

Pc aku nih kalau difikir²kan balik memang perlu diupgrade, sebab aku guna memacam software berat terutamanya photoshop. Cukup dengan editing ngan bukak lagu aje dah tinggal dalam 10% aje ram aku tinggal,ngan tahap processor idle kejap² nak full,  dengan monitor pun pinjam dari orang, isi dalam hdd 250Gb aku yang makin lama makin bertambah sampai burn bebanyak dalam dvd pun tetap macam tu jugak.Tapi memandangkan duet pun tahap gaban aku tak boleh nak gunakan jadi aku terpaksa mematikan rasa untuk menaiktaraf pc aku.

Sebab aku tak sempat nak tulis pape semalam jadi aku decide untuk menggunakan draft tutorial aku yang sekian lama aku simpan dan malas nak sebarkan. Sebelum aku masuk dulu banyak yang aku try nak buat sebab ramai jugak kengkawan yang mintak mengajar software² simple untuk digunakan. Tapi letih la nak ngajar sensorang, baik aku buat tutorial aje. Lagi senang, publish biar semua orang dapat tengok. Kengkadang ade orang yang jenis malas nak explore lebih², asek nak harapkan orang lain aje. Tapi takpe, jangan reramai tanya bukan² sebab aku ni bukan hebat sangat. Belajar pun sendiri² aje. Nanti korang tengok sendiri aje la. Chiow!

Advertisements

December 24, 2008 - Posted by | Babbling, Malay

3 Comments »

  1. sukanya dia dgn naruto tu..dulu ade gak bli komik dia.tp 3,4 je..hehe
    sasuke sgt hensem..oh.. cikgu dorg pun nsem gak 😛

    buat la turtorial.bley sy blja skali 😀

    Comment by ika | December 24, 2008 | Reply

    • cerita naruto penuh dengan nilai² murni dan perlu difahami oleh setiap penonton. Nasib baik Tsunade dah tua, hehehe…

      Comment by botaksart | December 24, 2008 | Reply

  2. naruto best of the best

    Comment by salju | October 13, 2009 | Reply


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: